2 дка от най-живописната част в Борисовата градина са заграбени

...
 
2 дка от най-живописната част в Борисовата градина са заграбени
Коментари Харесай

Мутрите на Сали откраднаха Борисовата градина. Държавата безсилна пред босовете на “Капитолия”

 

2 дка от най-живописната част в Борисовата градина са заграбени от Салех Асил, братовчед на митичния Фатик. Вместо да разхождат децата си и да спортуват на чист въздух, столичани са принудени да заобикалят грозните железни структури, под чийто покрив арабския предприемач е паркирал скъпи коли за над 20 млн.лв. Автокъщата с претенциозното име “Капитолия ” е котило на мутри, шантонерки и гангстери. Според оперативни служащи в този регион се предложили едни от най-качествените опиати, най-вече “бѐло ” и кристали, клиентела също не липсвала. Дебеловрати гардове не дават пиле да прехвръкне, а столична община и кмета на регион “Средец ” Трайчо Трайков са принудени безучастно да следят това котило на мръсни пари и разврат, разрастващо активност под благия взор на съдии “с изключително мнение ” и корумпирани властници.

 

Съдебната сага за изхвърлянето на “Капитолия ” от най-красивата и зелена част на София се точи към този момент 6 години. Тя е прегледен образец за корупцията и безчовечието в правосъдната система. Въпреки, че автомобилното сборище е нелегално, няма мощ, която да изкара Салех Асил от Борисовата градина. Последният от многочислените опити на Столична община да изрита братовчеда на Фатик приключиха с крушение.

През лятото кметът на регион “Средец ” Трайчо Трайков разпореди на чиновниците на “Градска подвижност ” да отстранен грозните железни “чадъри ”, кичозната двуметрова отрада и противозаконните постройки. Столичните общинари бяха подложени на нечувано за страна от Европейски Съюз оскърбление. Дни наред арабинът и хората му не им позволяваха да влязат в обекта, дежурните гологлави гавази на щат внезапно взеха решение да си вземат “отпуск ” тъкмо по време на инспекцията, а до момента в който трае суетнята, съдът излезе с услужливо решение, че видиш ли, че грозните железни “чадъри ” пазят скъпите возила от градушка, ето за какво демонтирането им се отсрочва за “неопределено време ”.

 

От Столична община имат вяра, че този толкоз изящен имот в Борисовата градина през лятото на 2023 година ще бъде отвоюван в интерес на софиянци, по този начин както се случи с различен първокласен “бардак ” в региона - кръчмата “Веселото село ”. Хората обаче са изморени от напразни очаквания, защото сагата се точи повече от 5 години.

 

За алегоричен “баща ” на “Капитолия ” се сочи не какъв да е, а някогашният кмет Стефан Софиянски, понастоящем тъст на Васил Божков. По негово време теренът под автокъщата се озовава в “правилни ” ръце след престъпна договорка със “Софийски парцели ”. Кражбата става на два стадия. Първоначално столичното сдружение продава намиращата се върху земята постройка на брачната половинка на Салех Асил и компанията й Едноличен търговец “Минкин - Албена Минкин ”. Цената е 12 пъти под пазарната. В следствие общината й дава чартърен и декарите в близост. И като с магическа пръчка, за идна нощ там изникват загражденията. Строежът на металните “шатри ” е безусловно противозаконен, само че на общината по това време й трябват месеци с цел да осъзнае, че има проблем. Разсейването не било инцидентно. Салех Асил дълго време е бил съучастник с дългогодишния началник на Дирекция “Общински строителен надзор ” в Следствен отдел към окръжна прокуратура и досегашен шеф на ДНСК Влади Калинов. Случайно “съвпадение ” е фактът, че директно след махането на Калинов от всички постове, общината се взема в ръце и стартира действителни старания да изгони родственика на Фатик от Борисовата градина. Салех обаче се е подготвил за тези времена, преотдавайки чартърен “Капитолия ” на сдружението “Софтрейд ”, което няма нищо общо с противозаконното застрояване. И то, като “добросъвестен ” притежател размахва пред съда дълготраен контракт за наем.

 

Автокъща “Капитолия ” е измежду първите оказиони за импорт на първокласни коли от чужбина. Дълги години е ръководена от самия Фатик Исмет Шабан и всички знакови мутри и шоузвезди са негови клиенти. След убийството му през 2003 година, тя минава в ръцете на първия му братовчед Салех Асил. Сенчестият арабски бизнесмен, прочут с повече от топлите си връзки в КАТ и митниците, продава на година над 100 първокласни играчки на четири колела. През 2009 година Асил за малко да падне жертва на “Наглите ”, които се готвели да го отвлекат, само че баровецът дал твърда опозиция и те се принудили да го пуснат. От тогава Салех върви въоръжен с военен револвер, заобиколен от солидна група горили.

Слухове из коридорите на Столична община носят, че предприемчивият братовчед на Фатик бил предложил договорка. Да напусне Борисовата градина, само че общината да го овъзмезди с различен вкусен терен, какъвто той към този момент оглеждал на Околовръстното шосе в София и даже подготвял публично предложение до локалния парламент.

Източник: Crimesbg.com
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР